+Promovare SEO [adevăr sau provocare] • avantaje și sfaturi personale
780
page-template-default,page,page-id-780,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Promovare SEO

Promovare SEO

Vrei sa faci promovare SEO si inca nu stii de ce ai nevoie de acest tip de promovare? Pot sa pun un pariu cu tine, ca asa ai auzit de la cineva ca ai nevoie de promovare SEO, ca site-ul tau sa ajunga in primele cautari si sa inceapa sa-ti sune telefonul sa te zapaceasca.

Cand trebuie sa alegi promovarea SEO? 

Alege SEO in momentul in care stii ca ai suficient de multa rabdare, incat sa astepti clientii sa te sune. Cea mai rapida promovare si cea care iti aduce clienti aproape instat, este promovarea platita prin Google Ads. Cu un buget de 10 lei pe zi, uneori poti face mai multa treaba decat ai facut in ultima luna de zile, daca esti o firma de mutare mobila de exemplu, sau de transport masini pe platforma, international.

Promovarea SEO este pentru termen lung

Daca ai un site pe care vrei sa-l promovezi, in ideea de a atrage mai multi clienti, trebuie sa intelegi neaparat, faptul ca pe termen lung, promovarea SEO te poate ajuta foarte mult. Insa pe termen scurt (de pe o zi pe alta, sau chiar si de la o luna la alta), rezultatele nu vor fi multumitoare. De cele mai multe ori, trebuie sa platesti sume importante de bani pentru a castiga prin SEO trafic catre site-ul tau. Accepta faptul ca promovarea SEO este pentru termen lung si nu vei avea eficienta maxima de la inceput.

Alege SEO daca businessul tau isi permite acest lucru

O optimizare SEO de calitate, costa destul de multi bani si se face in timp, rezultatele apar intre 2 saptamani si 6 luni, in functie de domeniul de activitate. Poti salva foarte multi bani din Google Ads, daca alegi sa faci SEO site-ului tau, insa cei mai multi clienti in acest moment, vin din promovarea platita (in special pentru servicii).

Am scris un articol despre: cat costa promovarea unui site pe Google, ca sa iti faci o idee in mare despre un buget aproximativ pe care sa il iei in vedere, cand vine vorba de a te promova pe tine si serviciile tale, pe Google.

SEO trebuie sa fie la pachet cu Facebook, Instagram si Youtube

La pachet, ma refer la faptul ca o promovare mai agresiva, te poate ajuta mult mai mult, decat sa astepti ca site-ul sa se optimizeze prin intermediul SEO si sa inceapa sa sune telefonul peste ceva timp. Trebuie sa ai in vedere, ca nu toate afacerile pot fi promovare pe Facebook si nu toate afacerile pot fi promovare la TV. De exemplu, daca ai o firma de montaj termopane, este foarte posibil sa te tenteze sa faci promovare la TV, fiindca asa consideri ca o sa ajungi foarte cunoscut, peste noapte. Insa in realitate, te-ar costa cateva zeci de mii de euro ca sa rulezi o reclama intr-un moment de audienta maxima, timp in care ai putea investi aceasta suma in online, intr-un an de zile si sa ai rezultate exceptionale. Din acest motiv, eu zic ca o promovare SEO, trebuie sa fie la pachet cu Facebook, Instagram sau Youtube. Fiindca la final de luna, clientii se vor aduna din toate zonele: 5 din promovare SEO, 3 din promovarea pe Facebook, 1 din Youtube si asa vei avea 9 clienti din promovare online.

Promovare SEO, preturi si impresii

Eu de exemplu in acest moment (3 decembrie 2019), eu nu vand servicii SEO. Fac acest lucru doar pentru mine si nu am cand sa ma ocup si de alti clienti care ar dori acest lucru, fiindca specializarea mea sunt reclamele platite prin Google Ads. Procedez in acest fel, fiindca o promovare platita este mult mai eficienta si mai rapida (ca si rezultate) fata de o promovare SEO.

Am clienti care cu 500 de lei/luna, sunt plini de munca. Si clienti care investesc sume consistente si inca mai au loc de lucru. Depinde foarte mult de capacitatea fiecarei afaceri sa se organizeze, de cati angajati au, de potential, de zona in care isi desfasoara activitatea.

Reguli de baza pentru promovare SEO

  • site-ul trebuie sa se miste rapid
  • textele trebuie sa fie unice si sa aiba informatii interesante, usor de parcurs
  • serviciul tau sa fie bine structurat, astfel incat sa fie usor sa imparti cuvintele cheie pe categorii

Nu vei afla de nicaieri secretul suprem in SEO, fiindca puterea acestui tip de promovare este extrem de mare. Si daca ar fi sa discutam asa in termeni psihologici, meseria se fura, nu se invata. Asa ca, daca vrei sa inveti sa faci promovare SEO, iti urez spor la studiat si la citit articole internationale, despre cum este cel mai bine sa iti optimizezi site-ul si afacerea.

Apel